Attila Meenghan

Извините, этот техт доступен только в “Magyar” и “Español”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Attila MeenghanAutodidakta módon kezdtem el fotózni még tizenéves koromban egy Lubitel géppel. Portré és tájfotókat készítettem először. Magyar Ferenc fotóművésznek köszönhetően szerettem bele a természetfotózásba amit a mai napig művelek.

Közel tíz évet töltöttem Kanadában ahol divat- és tárgyfotózással is foglalkoztam. Jelenleg konceptuális művészeti képeket, aktfotókat, nosztalgikus stílusú, költői, emberközpontú műveket és természetfotókat készítek. A természetfotók kivételével az esetek 90%-ában analóg, filmes gépekkel dolgozom és javarészt a laborálási munkákat is én végzem. Van egy kisebb régi fényképezőgép gyűjteményem amelynek egyes százéves darabjait a mai napig is használom. Gyűjteményemben megtalálhatók régi magyar fényképezőgépek is.

Alkotásaim legjobbjait kiállítottam az USA-ban, Kanadában, Olaszországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban. Képeim megtalálhatók magángyűjteményekben Texastól Svájcig. Képeimet több magazinban is publikáltam. Két természetfotós könyvem jelent meg Angliában „Birds of shiny waters” és „Birds of passage” címmel. A harmadik köteten dolgozom éppen.

Az Egyesült Királyságban élek és alkotok.

Web: attilameenghanphoto.photoshelter.com
E-mail: info@attilameenghanphotography.com