Sara Pratchett

Извините, этот техт доступен только в “Magyar” и “English”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Sara-PratchettSara Pratchett 1987-ben született Londonban, majd családjával hatévesen Galíciába költözött (Északnyugat-Spanyolország). Jelenleg egy angol nyelviskola tulajdonosa új hazájában. Huszonhárom éves volt, amikor első saját tükörreflexes fényképezőgépét elkezdte használni – és ekkor derült ki, hogy tehetsége és szeme is van a fotózáshoz.

Az egész azzal kezdődött, hogy teljesen automata módban készített szokatlan felvételeket virágokról, gesztenyéről és mindenféléről ami a szeme elé került… de hamar rájött, hogy ahhoz, hogy a kívánt hatás és minőség létrejöjjön meg kell tanulnia a manuális beállítások használatát. Eljött az ideje, hogy az életének komoly részét elfoglalják a könyvek, magazinok, oktatóvideók, tanfolyamok és persze a véget nem érő gyakorlás… Mára ismert és elismert fotográfus lett, de nem ebből él. A fotózás megmaradt inkább szerelemnek és passziónak – élvezi, hogy az emberekről olyan felvételeket készíthet, amelyek csodás emlékként kísérik őket további életükben.

Gyönyörű erdőkkel körülvéve a legcsodásabb tengerpartok közelében él, ahol a történelem is mindennapos társa. Ez a hely a Costa da Morte (A halál tengerpartja – Sara nagyon ajánlja a hely felkeresését).

Hobbija egyszerre gyógyír mindenre és egy életstílus is… az első kamerát további három követte, de egy mindig kézben van azóta. Nyert sok díjat és sok alkotása a VOGUE magazinban is megjelent/megjelenik. Jelenleg egy fajtamentő projekten dolgozik, melyben egy őshonos kutya – a Can de Palleiro (galíciai juhászkutya) – megmentésért küzd. Saját, Xoia nevű ebét fotózza galíciai művészek társaságában.

A fotózás szerelmesei kiállításon az alábbi képekkel szerepel